loader
Uzaklara Göndermek: Seramik Ürünlerinizi Nasıl Paketlemelisiniz?

Uzaklara Göndermek: Seramik Ürünlerinizi Nasıl Paketlemelisiniz?

Tebrikler! Çevrimiçi ilk satışınızı yaptınız ya da uluslararası bir seramik yarışmasına katılmaya hak kazandınız. Peki, şimdi hasarsız bir şekilde karşı tarafa nasıl ulaştıracaksınız?

İster sofra eşyası, ister büyük bir heykel veya küçük bir figür olsun, seramik eserlerin gönderimi büyük hassasiyet gerektirir.  
SERAMİK ÜRÜNÜ BALONCUKLU NAYLONLA KAPLAYIN
Kulplar, ağızlar, kenar veya ekstra dolgu gerektiren tüm hassas alanları belirleyin. Bu kısımları önce pelür kağıdı ile sarın. Baloncuklu naylonu katlayın ve bunları kırılgan bölümlerin üzerine veya çevresine sabitlemek için streç film veya renkli koli bandı kullanın.
Tüm ürünü 3-5 kat baloncuklu naylonla kaplayın. Kabarcıklar ürünün yüzeyine doğru bakmalıdır. Bu, baloncukların içindeki havayı sıkıştırır ve en iyi korumayı sağlar. Her bir ürünü en az 5 cm baloncuklu naylonla sarın. Gazete kağıtları yeterince koruma sağlamayacaktır. Her ürünü ayrı ayrı sarın. Kırılgan nesnelerin hem birbirinden uygun şekilde ayrılması, hem de kutunun köşeleri ve kenarları arasında açıklık olması gerekir. Sararken, baloncuklu naylonu sabitlemek için tercihen renkli maskeleme bandı kullanın. Görülmesi zor olduğundan, çok sıkı bağlandığından ve ürünlerinize zarar verebilecek bir bıçak kullanılmasını gerektirebileceğinden şeffaf bant kullanmamaya çalışın. Ardından tüm parçayı sabitlemek için streç film kullanın. Paketlediğiniz ürünü inceleyin. Herhangi bir noktaya birkaç kiloluk basınç uygulayabilmeli ve ürünün yüzeyini hissetmemelisiniz. Formdaki keskin köşeler ek dolgu gerektirebilir. 
ÇİFT KUTULAMA YAPIN
Ağır bir eser, birden fazla ürün, pahalı parça veya kutunun çoğunu dolduran parçalar içeren gönderiler için her zaman çift kutu kullanılmalıdır. 
Ürünlerin gönderim sırasında kırılmasındaki en yaygın neden, birden fazla ürünün çift kutulamadan paketlenmiş olması ve kutunun dış duvarına çok yakın yerleştirilmiş olmasıdır. İç kutunun her tarafında en az 5-7 cm dolgu köpüğü bulunan daha büyük bir kutu içinde kırılgan öğeler içeren bir kutunun paketlenmesi, büyük paket dağıtım şirketleri tarafından önerilen yöntemdir. Dolgu köpüğü ürünün her tarafını örtmeli ve tüm kutuyu doldurmalıdır. Dolgu köpüklerini "yastık" yapmak için küçük plastik torbalara (kilitli poşetler iyi sonuç verir) koyun. Tek başına serbest olarak dolgu köpüğü kullanmayın, çok fazla yer değiştirirler. Her ürün, kutunun duvarlarından en az 5 cm uzağa yerleştirilmelidir. Bu, ürünlerinizi birbirlerine çarparak verecekleri hasardan koruyacak ve onları taşıma sırasında kutunun dışından içine kadar iletilebilecek şok ve titreşimden koruyacaktır. 
ÜRÜNÜNÜZÜ 'DONDURUN' 
Gönderim veya nakliye için paketlerken seramik ürünleri paket içinde "dondurmak" çok önemlidir. Ürün kutuya girdikten sonra herhangi bir yönde hareket etmemelidir. Gevşek paketlenmiş ürün taşıma ve nakliye sırasında kayabilir ve bu da hasar görme olasılığını artırabilir. En iyi seçim, birkaç kat baloncuklu naylona sarıldıktan sonra ürünün sığacağı kadar büyük bir kutudur. Baloncuklu naylon en az 3 cm veya büyük parçalar için 5-7 cm kalınlığında olmalıdır. Boşta kalan alanları strafor parçaları veya plastik alışveriş poşetleri gibi ağırlık yapmayacak malzemelerle doldurun. 
ÇOK BÜYÜK BİR KUTUDA SERAMİK ÜRÜN NASIL PAKETLENİR?
Elinizdeki tek kutu, göndereceğiniz seramik ürün için çok büyükse, boş alanı ürününüz ve yastıklama malzemesi kutunun içinde hareket edemeyecek şekilde doldurmanız önemlidir. Boş alanları doldururken, seramik ürün mümkün olduğunca kutunun merkezine yakın kalacak şekilde malzeme ekleyin. Kutunun boşluklarını, içini naylon torbalarla doldurup ağzını bantladığınız boş küçük kutularla destekleyebilirsiniz. 
GÖNDERİ İÇİN BİRDEN FAZLA ÜRÜN NASIL PAKETLENİR?
Bir seferde birden fazla ürün paketlemeniz gerekebilir. Her bir ürünü, diğer ürünlerle ve kutunun kenarlarından 5 cm’lik ambalaj malzemesi ile ayırın. Bu, hem birbirine hem de kutunun dışına çarpma nedeniyle ürünün kırılma olasılığını azaltır. Ürünlerin paket içinde hareket etmemesi her şeyden önemlidir. Ayrıca kutunun altında ve üstünde katı ambalaj malzemesi katmanları bulunduğundan emin olun.
GÖNDERİLECEK PAKETİ TAMAMLAYIN 
Seramik ürünü paketledikten sonra, nakliye veya postalama için ambalajı tamamlamanın zamanı gelmiştir. Yeni oluklu mukavva kutular veya özel yapım ahşap kasalar kullanın. Bir kutuyu yeniden kullanmanız gerekiyorsa, sert ve mükemmel durumda olduğundan, delik, yırtık veya köşe hasarı olmadığından ve tüm kanatların sağlam olduğundan emin olun. Kutudaki tüm etiketleri ve diğer tüm gönderi işaretlerini çıkarın. Gönderdiğiniz içeriğin ağırlığına uygun güçte bir kutu seçin. Asla kutunun maksimum brüt ağırlığını aşmayın. Kutunun altına en az 5 cm ambalaj malzemesi (yalıtım köpüğü veya daha fazla baloncuklu naylon) koyun. Kutuyu, üst kısmı düz olacak şekilde kapatın. Kanatları birbirine geçirmeyin. En dıştaki kanat setinin boşluklar veya örtüşmeler olmadan buluştuğundan emin olun. Örtüşmeler varsa, kutu tamamen dolana kadar daha fazla ambalaj malzemesi ekleyin. 
Test etmek için paketinizi sallayın, tekmeleyin ya da vurun. Siz yapmazsanız, göndericiniz kesinlikle yapacaktır. Artık paketlenmiş ürünlerinizi yeni evine göndermeye hazırsınız.
Seramik yapmak, pek çok aşamasında olduğu gibi, paketleme sırasında da çevre dostu sayılmaz. Çevreye duyarlı, geri dönüştürülebilir ya da doğal malzemelerden yapılmış paketleme malzemelerini tercih etmek ya da mümkün olduğunca paketleme malzemelerini tekrar tekrar kullanmak belki çevreye verdiğimiz zararı azaltmaya yardımcı olacaktır.
KAYNAKÇA:
https://www.thesprucecrafts.com/packing-pottery-for-mailing-and-shipping-2746259
https://fineartshippers.com/secrets-of-secure-art-shipping-how-to-pack-ceramics/
https://fineartshippers.com/how-to-pack-porcelain-pottery-for-shipping/ 
http://ceramicsfieldguide.org/chapter-8/more-packing-tips/
https://ceramicartsnetwork.org/daily/ceramic-art-and-artists/ceramic-artists/packaging-ceramics-shipping/



Diğer Blog Yazıları